Over

2009 foto Greet

Mijn interesse in het onderwerp ‘de onderzoekende communicatieprofessional’ komt voort uit mijn functie als docent onderzoek bij de opleiding Communicatie van Hogeschool Windesheim. In het kader hiervan heb ik in 2006 een studieboek voor communicatiestudenten  geschreven. Veel studieboeken over onderzoek in het HBO gaan uit van een ‘objectieve’ rol van de onderzoeker als buitenstaander.  Tijdens mijn studie sociologie aan de UVA ben ik ‘besmet’ geraakt met het constructivisme.

In 2012 ben ik gepromoveerd. Mijn proefschrift ging over de manier waarop professionals in de zorg met elkaar communiceren over fouten in de zorgketen.

Vanuit deze ervaringen heb ik de website opgezet, met de bedoeling met name HBO studenten te helpen wanneer zij communicatie onderzoek gaan uitvoeren.

Voor een onderzoekende communicatieprofessional is het belangrijk de vaardigheden voor het uitvoeren van onderzoek te beheersen en te snappen welke uitspraken je kunt doen op basis van de verkregen data. Een belangrijk onderdeel daarvan is het hebben van een onderzoekende houding. Lange tijd is dit in onderwijs impliciet gebleven. Afgelopen jaar heb ik samen met de auteurs Arnout Schuitema en Maaike van den Heerik hun boek ‘Een onderzoekende houding’ aangepast voor het economisch domein en dus ook voor communicatieprofessionals: Een onderzoekende houding in bedrijf.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s