Kennisclips

Kennisclip1

Praktijkvraag, theorie en onderzoeksvraag

In de  1e kennisclip leg ik uit hoe je met behulp van theorie van een praktijkvraag je onderzoeksvragen kunt ontwerpen.  Deze kennisclip is de 1e in een drieluik over het gebruik van theorie bij je onderzoek.

De begrippen die in deze 1e kennisclip centraal staan zijn: Praktijkvraag, Theorie, Concept, Definitie, Model, Onderzoeksvraag.

Kennisclip2

Theorie en operationaliseren

In de 2e kennisclip  ga ik dieper in op het begrip Theorie. Wat bedoelen we met dit begrip? Vervolgens leg ik uit hoe je met behulp van theorie de begrippen uit je onderzoeksvragen kunt operationaliseren naar meetbare variabelen, naar bijvoorbeeld enquête- of interview vragen of te observeren gedrag. Deze kennisclip is de 2e in een drieluik over het gebruik van theorie bij je onderzoek.

De begrippen die centraal staan in deze 2e kennisclip zijn: Praktijkvraag, Theorie, Hoofd- en deelvragen, Operationaliseren, Variabelen, Interne (begrips) validiteit.

Kennisclip3

Theorie en data analyse

In de 3e kennisclip leg ik uit hoe je, als je de data analyseert, de verkregen informatie kunt koppelen aan de theorie. Deze kennisclip is de 3e in een drieluik over het gebruik van theorie bij je onderzoek.

De begrippen die centraal staan in deze 3e clip zijn: Theorie, Onderzoeksvraag, Variabelen, Data analyse: Interpreteren, betekenis geven en conclusies trekken.

theweakestlink

Research proposal

Het maken van een onderzoeksvoorstel voorbeeld Engelstalig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s